Menu icon

Salong Saxokam

SAXOKAM

Den inre skönheten är viktig för ditt välbefinnande, men vi mår oftast ännu lite bättre när vi även tar hand om vårt yttre. Båda avspeglar sig på varandra. Ett holistiskt synsätt som vi tycker om, och som vi tror på.

SALONGEN

Salongen ligger i ett lugnt läge i Gallerian In:, med entré från Stora Torget. Vi har inte kompromissat i någon enda detalj för att ditt besök hos oss skall vara så lugnt och njutningsfullt som möjligt. En miljö lite utöver det förväntade.

annorlunda rutiner

WASH:HOUSE

Vår schamponeringsavdelning kommer du att älska. Massage för rygg och ben och ett uppfällbart fotstöd gör att du vill ligga kvar länge under vår ”stjärnhimmel”. Dämpad musik och belysning. Här är det många som har slumrat till en liten stund. Boka in en avslappnande ShaitsuMassage så får du ligga extra länge.

SHOP

Vi vill erbjuda både ett brett, men ändå väldigt noga utvalt sortiment av hud- & hårvårdsprodukter. Vi rekommenderar att man försöker välja ett ekosmart alternativ.

I shoppen finns förutom hud & hårvårdsprodukter – elverktyg, accessoarer, smycken, doftljus och annat smått och gott som gör livet lite behagligare att leva

WHITE:ROOM

är vår lyxiga salong i salongen. Vill du av någon anledning sitta lite avskiljt, så bokar du White Room. White Room är samtidigt vårt unika HAIRTALK ROOM, där du kan få se delar av deras stora produktutbud och där vi även gör många av våra fantastiska hårförlängningar.

White Room kan även bokas för att sätta ytterligare guldkant på dagen för dig som skall göras till Brud.

LITE MER OM OSS OCH HUR VI JOBBAR

Saxokam har genom åren engagerat sig i många olika saker som betyder något, och då tänker vi inte enbart på hår. Ett engagemang för att utveckla vår bransch på bästa sätt. Ett engagemang i vår miljö för både personalen, kunderna och vår omgivning. Och inte minst ett engagemang i vår kära stad. Här vill vi visa Dig lite hur vi menar och vad det har inneburit hittills –

CORONA ANPASSNING

Under den värsta perioden så styrde vi helt om vårt arbetssätt. Nu har ju samhället på många sätt återgått till det normala. Eller i alla fall det nya normala. Och mycket av de saker som vi fokuserade på under Coronan hänger kvar än idag.

VI:

VI är endast på salongen när vi är helt friska!

VI rengör och spritar allt. Oss själva, hela arbetsplatsen, kundstolen, verktyg, dörrhandtag, kortterminal, etc, etc, och det görs löpande!

VI har alltid mycket väl tilltagna, och därmed godkända, arbetsytor på vår salong. Social distansering! Men är du ändå orolig så skall du ta kontakt med oss för att t ex boka en tidig tid, före ordinarie öppettid, eller vår salong i salongen - White Room.

DU:

DU rekommenderas att alltid börja ditt besök hos oss med att tvätta händerna. Vi har gjort iordning en speciell tvättplats i vårt White Room, så det går snabbt och enkelt.

DU lämnar barn eller annat sällskap hemma, eller ute på stan. På salongen finns just nu bara plats för dom som ska vara där, och i väntplatsen sitter endast kunder som väntar på sin bokade tid.

DU får som vanligt gärna en kopp kaffe och kaka, men säg till oss så serverar vi dig,

DU är väl medveten om att du skall avstå ditt besök hos oss om du vet med dig att du kan bära på viruset, eller om någon i din närhet kan gör det.

SAXOPANT

På saxokam har vi skapat en aktivitet för att ytterligare ta ansvar för vår miljö. Vår bransch producerar massor av produkter i diverse plastflaskor, tuber, burkar och aerosolflaskor. Och dessa hamnar allt för ofta i våra hushållssopor. Vår idé med saxopant är att vi betalar 20 kronor i ”pant” för din tomma hårvårdsprodukt, när du samtidigt köper en ny hos oss.

1 ”pant” per ny produkt är vad som gäller. Men det spelar ingen roll vart du har köpt din produkt tidigare, eller vilket märke det är. Vi tar hand om den och ser till att den hamnar rätt. Och du får betalt för besväret.

SVERIGES FRISÖRFÖRETAGARE

Frisörföretagarna är en bransch- och arbetsgivarorganisation för frisörer. Vi arbetar för en seriös, trygg och lönsam bransch. Genom påverkan, information, samverkan och utbildning skapar vi förutsättningar för ett sunt företagarklimat. Med våra närmare 5000 medlemmar utgör vi Sveriges största frisörnätverk och är en stark röst mot politiker och andra beslutsfattare.

STENSTAN

Stenstan är både det populära namnet på Sundsvalls vackra stadskärna från det sena 1800-talet och en medlemsägd förening för gemensamma frågor för alla näringsidkare i Sundsvalls stadskärna. Vårt mål är att vi ska ge alla besökare i Stenstan en positiv upplevelse av stadskärnan, det gör vi genom att ha ett gemensamt engagemang & aktiva medlemmar. Vi är många som drar åt samma håll & utvecklar idéer, på detta sätt skapar vi bättre förutsättningar för alla i Stenstan.

UNIKA BUTIKER

Saxokam var i många år medlemmar i Unika Butiker som verkar för att lyfta upp de små, privatägda, lokala butikerna med ett i någon form unikt sortiment. Kriterierna för att få vara med är bl.a. att –

”Butiken ska vara fristående och privatägd, det vill säga den får inte vara, eller tillhöra, en kedja eller franchiseföretag. Sortimentet ska i någon form vara unikt i den region butiken finns i. Butiken ska erbjuda något hållbart i sortimentet, eller sättet att arbeta".

__

sundsvalls best ftg 2019 600

SUNDSVALLS BÄSTA ARBETSGIVARE

2019 blev vi av Manpower nominerade till att vara Sundsvalls Bästa Arbetsgivare! Och vi har under alla år haft ett tydligt företagsmål - att vi skall uppfattas att vara det bästa alternativet för våra Kunder, för våra Leverantörer och inte minst för vår Personal. Så nomineringen gjorde oss både stolta och glada.

VÄRLDENS BARN

Christian Beijer målade en tavla som han skänkte till Radiohjälpens insamling till Världens barn 2015. Saxokam stöttade insamlingen genom att köpa en printkopia av den vackra målningen, som nu finns att beskåda på salongen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite.

ÅRETS FÖREBILD

Vid Handelsgalan 2014 var Lotta Uvhage nominerad som Årets Förebild i Sundsvall, vilket givetvis var till stor glädje. Det är alltid roligt att uppmärksammas för allt det arbete som läggs ner även i ett litet företag.

SVART BÄLTE

Vinnare av utmärkelsen ”Svart Bälte i Hållbar Kemikalieanvändning” blev 2013 frisörföretaget Saxokam från Sundsvall. De vann i konkurrens med livsmedels-koncernen Lantmännen och modeföretaget Nudie Jeans.

Juryns motivering till vinsten lyder: ”Saxokam uppvisar ett genuint miljöengagemang och klokt affärstänk när det gäller att erbjuda sina kunder produkter med socialt och miljömässigt hållbara kemikalier. Saxokam söker engagerat efter produkter utan farliga ämnen och har förstått det smarta i att tala om detta för sina kunder för att därigenom öka sin konkurrenskraft.”

__

ÅRETS MIJÖÄPPLE

Vid Sundsvall Business Award 2013 så var saxokam nominerad till det fina Miljöpriset för vårt stora engagemang i miljöfrågor – både stora som små.

Kontakta oss

Har du någon fundering?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt!

Boka tid online Pil åt höger

eller ring 060 61 45 79

Öppettider


Måndag-Fredag: 10-19 (shop 18)
Lördag: 10-17 (shop 15)
Söndag: Stängt

övriga tider enl överenskommelse

Saxokam är en frisörsalong i Sundsvalls Stenstad, som ligger i ett lugnt läge i Gallerian in:, mitt i city med entré från Stora Torget.

Vi har även en välsorterad shop med bl.a. hår- och hudvårdsprodukter, elverktyg och Mode från Inwear, Cream och Kaffe. Välkommen in: